Op stap met een olifant


Nooit gaat de theetante zonder haar olifant de deur uit. Nee, ze heeft het hier niet over een wel erg excentriek huisdier, noch wil ze zich negatief uitlaten over het soortelijk gewicht van haar gezinsleden. Het gaat hier wel degelijk om haar handtas. Die is immers – net  als het logge specimen uit de natuur – gigantisch en loodzwaar.

Nu heeft zo’n grote tas zeker voordelen. Je kunt er immers heel wat levensnoodzakelijke accessoires in kwijt, zoals sleutelbossen, portefeuilles en lippenbalsem. En dan nog is er plaats voor lunch- en lectuurpakketten, papieren zakdoekjes en zelfs breinaalden. Ja, met zo’n handtas ben je echt op alles voorbereid.

Helaas hebben de theekopjes ook de voordelen van “de olifant” ontdekt. En bij menige uitstap voegen zij dan ook spontaan inhoud toe, zoals daar zijn: barbiepoppen (mét reseveoutfit), stripboeken, gekke zonnebrillen en tonnen snoep. De mama zal wel slepen, is het motto!

En dan heb je nog de onontkoombare wet van de zwaartekracht die ervoor zorgt dat de meest relevante items (zoals bellende telefoontjes of fietssleutels) op het cruciale moment naar de bodem zakken en zich daar onvindbaar schuilhouden. Deze situatie heeft in de praktijk al vaak tot wanhoop geleid, helaas.  

Omwille van alle bovenstaande redenen dacht theetante op een ochtend: “less is more”! Ik beperk me tot een klein schoudertasje met plaats voor wat centjes en de sleutels and that’s it. Wat een bewegingsvrijheid! Wat een lichtheid en een vreugde!Weg met die stramme schouders!

Maar al snel bleek dat een boek toch onmisbaar is op de trein. En een paraplu moet je toch ook altijd bij de hand hebben. En wat doen we dan met de boterhammetjes? En de dossiers voor vergaderingen? En zo voegden zich bij de schoudertas diverse plastic zakken, van soms wel erg bedenkelijk allooi. Sterker nog: op den duur leek de theetante wel een zielig soort zwerver en overwoog ze beroep te doen op een winkelkarretje.

En dat alles terwijl “de olifant” licht gegeneerd in een hoekje stond te verkommeren. De theetante streek dus haar hand over haar hart en nam haar oude compagnon weer in de armen. Want, neen, zonder haar olifant gaat ze echt niet meer op stap!

Reacties

  1. Anders een iets minder grote ritstas maken voor in de grote handtas met de belangrijke spulletjes in :D Huppa in een keer beet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk dank voor de reactie op mijn blog, wat is de Theetante blog leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten