Facelift voor eeuwenoude diva's


Nicole en Hugo wisten het al “de wereld is een schouwtoneel dat wij bespelen”. De stad is daarbij het decor. In uw dagelijkse omgeving valt dat nog niet eens zo op, maar bij het betreden van een toeristenzone is het meteen duidelijk: dit is een wereld van glitter en glamour met eeuwenoude monumenten als mild glimlachende diva’s.

En zoals dat gaat bij showgirls op leeftijd: er moet af en toe eens aan gesleuteld worden. Soms volstaat een nieuw laagje make-up, of een vriendelijke belichting, maar uiteindelijk laat de tand des tijds onverwoestbaar sporen na. En dus krijgen de grote sterren af en toe een facelift. Ssssst, niet verder vertellen!

Dat gebeurt, divagewijs, het beste achter de schermen. Op die manier kunnen de grote sterren achteraf de ingreep ontkennen. Zo kunnen ze blijven beweren dat ze de eeuwen zonder bijzondere inspanningen hebben doorstaan en nog steeds even fris en jong zijn. Ze bouwen op die manier quasi moeiteloos bruggen naar het verleden: kraakvers en zonder rimpeltje of scheurtje.

En zo komt het, beste lezers, dat vandaag in Brussel het bovenstaande surrealistische tafereel te aanschouwen valt. Ja, ja, the show must go on, ook voor eeuwenoude diva’s met een facelift!

Reacties