Heden soep!


Op wandel in de stad krijgt de theetante wel eens trek. En omdat ze meestal niet zo vooruitziend is om survivalpakketten mee te slepen, moet dat probleem ter plekke worden opgelost. Tja, mmmm, keuzes!

Laten we er geen doekjes om winden: tantes gedachten gaan spontaan uit naar chocoladetaarten, javanaisekes, roomsoezen en ander heerlijks, uiteraard gecombineerd met een heerlijk kopje geurende thee. Maar omdat de theetante niet wil veranderen in een theetent, kan ze niet elke dag vrolijk in een tearoom neerstrijken.

Gelukkig staan er de laatste jaren steeds meer soepbars tot haar beschikking. Heerlijke plaatsen zijn dat, waar men vriendelijkheid en warmte in vloeibare vorm serveert. Met een stukje brood, een glaasje water en heel veel liefde en toewijding. Theetante lepelt zo met vreugde de vitaminkes naar binnen en leert ondertussen heel wat bij over verrassende combinaties als knolselder-appel en wortel-kokos. Ja, Comme soupe is een heerlijk adresje!

Vandaar haar nobele streven om de theekopjes volgend schooljaar vaker van soep te voorzien. Zelf gemaakte uiteraard, want soep koken kan best mindfull zijn en dat past dan weer perfect in het tweede nieuwe schooljaartraject van de tante: niet stressen, maar zennen!

Maar verder hoeft u niet ongerust te zijn. Theetante blijft theetante, en transformeert niet in een soeptante. En met al die gezonde tussendoortjes zullen de soepjurken ook wel uitblijven!

Reacties