Da’s verschieten! Blauwe buxus en andere plastic flora in de urban jungleBuxusbollen zijn chique! Ook als ze niet gesnoeid zijn in de vorm van een eekhoorn. Zet één buxusbol naast de voordeur en je krijgt er de visioenen van Britse landhuizen en uitgestrekte parken gratis bij! Maar, buxusbollen zijn duur en ze gaan ook snel kapot (er moet maar één kat op het idee komen de bol als toilet te gebruiken en het is al raak, de theetante spreekt helaas uit ervaring).

Om al die redenen vinden sommige mensen het verstandig om een plastic buxusbol aan te schaffen. Aanvankelijk lijkt dat inderdaad een goed idee en het scheelt een hoop inspanningen aan gieten, snoeien en bemesten.

Maar dan komt onherroepelijk de dag dat de zon té lang heeft geschenen. De eens zo florissante groene buxus slaat blauw uit. Tja, dan is zo’n bol niet meer chique, maar enkel nog armetierig. Vergeet die landhuizen en gazonnen dan maar!

Hetzelfde geldt trouwens voor plastic klimop- en druivenranken, of - oh gruwel - plastic geraniums. Als die na de verblauwing te lang blijven hangen, is het foute boel! De theetante verzoekt alle bezitters van dit ongepaste blauw op straat dan ook beleefd en vriendelijk om dat kunststoffen gebladerte te verwijderen. Graag. Snel! Want ze ergert zich blauw!

Reacties

  1. Ik herinner me een buurvrouw uit de kerkstraat 59 die ooit een boxusbol ging bestellen. Waar is de tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, maar ik heb niets tegen buxus, integendeel! Maar wel tegen blauwe exemplaren....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten