Ochtendkuren

De morgenstond heeft goud in de mond. Helaas geldt dat niet voor de theetante. Voordat zij haar eerste kop thee binnen heeft, loopt u best in een wijde boog om haar heen. Anders riskeert u wat gebrom en een boze blik. Gewoon laten rommelen! Want, wakker worden, dat is een proces!

Na de kop thee is de volgende stap een fris tochtje op de veloho naar het station. Deze opkikkerfase wordt gevolgd door een rustig ritje op een trein vol lotgenoten. Theetante staat immers lang niet alleen in haar gevecht tegen Klaas Vaak. Sommigen verliezen deze strijd zelfs tijdens de reis, maar zo ver gaat de theetante (doorgaans) niet. En omdat gedeelde smart echt wel halve smart is, klaart de theetante al een beetje op.

Maar, de doorslaggevende factor is toch wel het ochtendwandelingetje door Brussel. Als de stad nog lekker leeg is, de winkels nog gesloten zijn en de eerste caf├ęs de luiken omhoog rollen. Op zo’n moment ruikt de stad zo heerlijk naar geschrobde stoepen, de straten blinken en alles is nog mogelijk! En kijk, het eerste glimlachje breekt door. En als we geluk hebben volgt zelfs een vreugdesprongetje, of een vrolijk liedje!

En zo komt de theetante uiteindelijk fris en monter aan op haar bureau. Helemaal klaar voor een nieuwe dag…..tot ze haar mailbox opent!

Reacties