Een boek? Een boek!

Enige tijd geleden moest de zoon een spreekbeurt geven. Gierende stress alom, dat snapt u. Het thema was echter snel gekozen: Dinosaurussen! Maar mama moest wel coachen bij de voorbereiding. Want zij heeft immers geschiedenis gestudeerd (Middeleeuwen en Dino's: blijkbaar één pot nat).

Dus moeder dook vol ijver haar goed gestoffeerde boekenkast in en kwam met een didactisch volledig verantwoord werk aanzetten. De zoon keek haar zwijgend aan, zuchtte eens diep, rolde met zijn ogen en merkte fijntjes op: "Mama, ik kijk wel even op Google!".
Ja, wie is er nu zo ouderwets om met een boek aan te komen zetten?

Tante's wereld stortte ineen! Wat een hoogmoed! Een boek aan de kant schuiven? Heiligschennis!Maar ze staat niet alleen. Ook voor andere ouders is het knap lastig om uit te leggen wat een boek nu precies voor heeft op een computer. Kijk (en grinnik) maar even mee:En dan te bedenken dat het zelfs in de Middeleeuwen, bij de opkomst van het boek, nog behoorlijk tricky was om uit te leggen hoe dat ding werkte. Niet iedereen kon daar meteen mee aan de slag. Vandaar de helpdesk:Helpdesks zijn vandaag niet meer nodig, want we hebben te maken met digital natives. En die stellen zo hun eisen aan bibliotheken:Maar, wil u uw kroost echt overtuigen van het feiten dat boeken je vleugels geven? dat ze je inspireren, uit het slop kunnen halen en kunnen troosten. En dat ze dus heel wat zorg en liefde verdienen? Ga er dan even voor zitten en laat hen het volgende supermooie filmpje zien (kwestie van hen met eigen middelen te bestrijden...)


Reacties

  1. :))) Tof gedaan! Ik kan het zo voor me zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke verzameling video's bij elkaar. Ik kende de meeste al, maar toch weer gekeken met een glimlach :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten