Venusszzz (hopeloos verkikkerd, 20)[Wat vooraf ging: F&F hebben nogal een knipperlichtrelatie. Momenteel is het uit, met veel gesnotter en geweeklaag tot gevolg. Dave en de vriendinnen wilden Cupido inschakelen om het weer goed te krijgen. Die wendt zich nu tot Venus. Benieuwd of het helpt]

Voila dit is Venus. OK, ze heeft misschien wel iets van een dom gansje, maar vergis je niet! We hebben het hier dus wel over de oppermachtige godin van de liefde. Ze lispelt wel een beetje, maar dat doet verder niets af aan haar kwaliteiten, in tegendeel.

Venus is behalve godin ook goed in delegeren. Bij voorkeur naar Cupido. Maar die is nu niet meteen erg actief en kaatst de bal nogal eens terug. Op talloze functioneringsgesprekken is dit al aan bod gekomen, maar met bitter weinig resultaat. Zo bleek ook vandaag.

"Szzzo", sliste Venus, "wat iszz dat nu met die kikkersszz, Cupido? Zzssijn Szze nu eindelijk een sszztel of hoe sszit het?"

"Awel", zuchtte Cupido, zowaar verlegen, "Neeje. Miserie totenmet hè? Ik hem al eens met veul moete raak geschoten en dan gaan die ambetanterikken weeral ambras maken. Kundegij hen niet verzoenen, lieve Venus?"

Venus loensde lang in de camera, zuchtte dramatisch en sprak toen enigzins zalvend: "Het isszz dat den Dave sszo graag wil dat het goed komt" (want ja, ook Venus valt voor de charmes van onze held). "ik szzal szzondag sszorgen dat zsse szzmelten van vertedering voor elkaar. Maar alleen voor deze keer hè, sszznoezig szchatteke?"

Misschien komt het dus toch nog goed voor Valentijnsdag?

[NVDR: Venus kan niet zo goed tegen kritiek. Ze vond het bovenstaande verslag dan ook beneden alle peil en diende ettelijke amendementen in. Maar in soapland moet het nu eenmaal snel gaan, dus ze had pech. Benieuwd of ze zondag nog wil meedoen]

Reacties

  1. Hallo Theetante, ben uit nieuwsgierigheid uiteraard je blog eens komen bezoeken. Leuk, ik ben alvast een fan. En verhaaltjes schrijven met mijn kinderen: daar droom ik al zeven jaar van! Blijven doen zolang je het zelf leuk vind, zou ik zeggen.

    Het was alvast aangenaam kennismaken tussen de kinderboeken,
    Frederika

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten