Feeling blue (hopeloos verkikkerd, 17)


[Wat vooraf ging: F&F trokken op een romantische date, naar een prachtig historisch schip. Helaas liepen hun verwachtingspatronen nogal ...eh ...uiteen. En een terloopse opmerking over de blauwheid der zee en uitspansel schoot in het verkeerde keelgat: trouble in paradise]


Er zijn van die momenten dat je als kikker moet denken: "OK, dit laat ik even gaan. Choose your battle, weet je wel. Even niet reageren en de andere kant opkijken".

Helaas waren Ferdinand noch Frederika hier toe in staat, integendeel. Hun lichte verwijten gingen over in luid gekrijs en gestampvoet. Withéét van woede waren ze, en ze keken elkaar de rest van de vakantie niet meer aan.

Toch ondernam Frederika nog één poging, en net voor ze vertrok vroeg ze Ferdinand nog - enigszins onderkoeld - naar een goede leestip, want hij was toch immers zo belezen?. Ferdinand vatte dit echter op als een ferme steek onder water (genre: je bent als boekenwurm echt wel sullig) en gilde enkel ijselijk: "de vogue, zeker?"

Dat had hij nu echt niet moeten zeggen. Frederika snoof, stapte in haar auto, zette Madonna expres op volume 20 en trapte bruusk op het gaspedaal. En weg stoof onze heldin.

En terwijl het stof gaat liggen, zoomen we in op onze triestige Ferdinand die een traantje weg pinkt.En dat komt vast niet alleen van de ronddwarrelende zandkorreltjes!

[NVDR: Als en één episode in deze soap was die de nodige bloopers opleverde, dan is het deze wel. F&F kregen constant de slappe lach. Vooral dan toen de auto niet wilde starten, hetgeen inderdaad grote afbreuk doet aan de dramatische wegrijdscène!]

Reacties