Dave en de dames (hopeloos verkikkerd, 19)


[Wat vooraf ging: Liefdesverdriet kwelt F&F. We treden niet in details, maar het woord "melodramatisch" komt in ons op. Tijd dat daar iets aan gebeurt, vond de achterban]

Na drie dagen telefonisch gesnotter en life geweeklaag was het welletjes voor den Dave en de vriendinnen zonder naam (VZN). Ze besloten dan ook hun krachten te bundelen.

Hun ontmoeting liep echter wat... stroefjes. Om het eufemistisch te houden: het klikte niet echt tussen beide partijen. En dit wegens fundamenteel tegengestelde visies over - bijvoorbeeld - essentiële zaken als make-up en spierballenrollerij. Voeg daarbij de wel erg sterke vleug parfum van de VZN en de sigaret van Dave en u snapt wel dat de kans op wrijving best wel groot was.

Maar goed, zoals dat we vaker gaat, een gezamenlijke vijand smeedt onverwachte banden. Eenheid maakt macht, weet u wel. En dus besloot deze monstercoalitie een strategisch plan op te stellen. (marsmuziek en tromgeroffel op de achtergrond)

In feite stond er maar één actie op dit plan: Cupido inschakelen om die twee kikkertjes opnieuw te verbinden. Maar ons lievelingsengeltje had daar nu niet meteen oren naar en schoot uit zijn slof:

"Nee, zunne, daar beginnekik nie meer aan. Amai mijne frak, a zoon difficiele kikvorskes. Dees gaat mijn petteke dus echt wel te boven."

De VZN zette hierop bambi-ogen op, knipperde met gemaquilleerde wimpels en trok pruilmondjes. Dave snoof gewoon verontwaardigd.

"OK dan", sprak Cupido" ik zal een goed woordje doen bij ons Venus. Ja, ja de godin van de liefde. Maar die heeft het dus wel superdruk hè, met Valentijn in aantocht. Effe zien, vrijdag heeft ze nog plaats in haar agenda".

[NVDR: Sinds de opname van deze scène is den Dave spoorloos verdwenen. Wellicht was de nauwe samenwerking met de VZN er te veel aan. De hele redactie heeft hem gezocht, maar niet gevonden. Momenteel verdenken we onze kat Abel, die zware fan is van het immer terugkerende spel: schiet het eens onder de bank]

Reacties