Alle hens aan dek (Hopeloos verkikkerd, 16)[Wat voorafging: tot zijn grote vreugde schoot Cupido raak. En zijn twee kikkertjes helemaal hoteldebotel. Maar, hoe lang zal die roze wolk blijven hangen?]

Na enkele heerlijke dagen aan de rand van het zwembad, besloten Ferdinand en Frederika om een volgende belangrijke stap in hun relatie te zetten. Normale stelletjes beslissen op zo'n moment om samen op vakantie te gaan. Maar dit was in dit geval enigszins onzinnig, aangezien F&F al op vakantie waren.

Dus, dan maar een daguitstap, dacht Ferdinand, en hij begon meteen te plannen. Waar Frederika wel droomde van een paardrijtocht bij zonsondergang, een uitgebreid kreeftenfestijn (neen: géén kikkerbilletjes) of een gezamenlijke massagesessie, had Frederik eerder de behoefte zijn Titanic-fantasie waar te maken en zijn historische kennis bij te spijkeren. En omdat Frederika ook de romantiek inzag van een oude driemaster, maakte ze er geen drama van.

Maar toch ging het niet helemaal goed...

Om te beginnen was er al wat wrevel naar aanleiding van het zoeken van de weg. Bij gebrek aan GPS moest het koppel immers kaart lezen en dat leidde vrijwel onmiddelijk tot de nodige wederzijdse verwijten. Ook de muziekkeuze in de auto bleek moeilijk een compromis op te leveren: Madonna en Wagner liggen immers echt wel mijlenver uit elkaar.

Er was dus al heel wat gekibbeld voor het stelletje aankwam bij de boot in kwestie. Daar ging Ferdinand meteen zodanig op in alle technische details van het knopenleggen en touwklimmen, dat Frederika helemaal alleen de eerste kennismaking met de schuit moest aanvangen. Niet geheel tot haar vreugde, dat had u wel in de smiezen.

Maar de genadestoot kwam toen ze samen naar de zee keken en Ferdinand opmerkte: "Toch mooi hoe de zee blauw kleurt door de blauwe hemel". Dat had hij nu niet moeten zeggen. Frederika beweerde immers prompt: "Maar, nee, het is andersom, de lucht wordt blauw door de zee".

"Nietus, wellus, nietus, wellus.."

Oeioeioei, als dat maar goed afloopt!

[NVD: alle overeenkomsten met bestaande personen zijn uiteraard volledig uit de lucht gegrepen. Wel danken we PV voor het lanceren van het blauwe dilemma. En, nee, dit leidde niet toch echtelijke conflicten, gelukkig maar!]

Reacties