Vrouwenpraat (hopeloos verkikkerd, 7)


[Wat voorafging: We maakten kennis met de sympathieke kaakchirurge Frederika. Op het moment dat we haar ontmoetten had ze net een lichte depressie. Ze overwoog zelfs om cupcakes te gaan bakken en we vragen ons daarom af: is ze nog van deze wanhoopsdaad te weerhouden?]

Frederika had net de mixer uit de kast gepakt, en de bloem afgewogen, toen ze plots stilstond en zichzelf vermanend toesprak: "Kom,Frederika, herpak u! Bel de vriendinnen". En zo geschiede.

Hoe moeten we de VZN (vriendinnen zonder naam) beschrijven? Elegant, welbespraakt, modebewust en een tikje arrogant. Ze bladerden graag in glossy magazines en spraken vaak af bij de schoonheidsspecialiste, want hun uiterlijk was hun belangrijkste bekommernis. Ze waren trouwens net elkaars wenkbrauwen aan het epileren toen de telefoon ging. De VZN zuchtte diep, rolde met de ogen, wuifde zichzelf koelte toe, maar nam toen - uit een soort van opperste clementie - toch op.

Het eerste halfuur moest de VZN niet veel actie ondernemen. Frederika snotterde vooral en liet zich helemaal gaan in dramatisch geweeklaag over haar lot. De VZN konden zich dus makkelijk beperken tot enkele welgeplaatste "mmmmm's " en aha's zodat ze zich ondertussen konden blijven concentreren op het vijlen van hun nagels. Maar toen na verloop van tijd de stilte tussen twee snikken wel érg lang begon te uren, begreep zelfs de VZN dat er van hen concreet advies werd verwacht. Dat was even slikken.

"Kom", opperde er eentje, "trek het je toch niet zo aan. Ga eens lekker in bad". "Ja, of ga naar de kapper voor een nieuw kleurtje" stelde de tweede voor. Dat was echter niet zo'n bijster goede tip, aangezien Frederika zoals alle kikkers nagenoeg geen haar had. Hetgeen dus weer een kwartier gesnotter en zelfbeklag opleverde.

Toen ook deze snikken eindelijk opdroogden zei de VZN resoluut: "Frederika, je moet er eens uit! Op vakantie naar de zon!". En Frederika kreeg een bijzondere glans in haar ogen en zuchtte "A, ja, dàt zou ik eens moeten doen! "

[NVDR: DE VZN werden welwillend ter beschikking gesteld door de dochter, echter slechts voor de duur van de opnames. Dit betekende dat de VZN niet bleef overnachten en ook niet mee at met de crew. Hierdoor stonden zij enigszins buiten het familiegevoel dat na verloop van tijd toch ontstaat rond zo'n soap. Maar we denken niet dat ze dit heel erg hebben gevonden...]

Reacties