Afgehaakt (hopeloos verkikkerd, 4)


[Wat vooraf ging is snel samen te vatten. Ferdinand zoekt een lief, maar vindt er geen. Zijn beste vriend Dave raadt hem aan zijn horizon aanzienlijk te verbreden in clubverband.]

Als krantenlezer was Ferdinand goed op de hoogte van de huidige handwerk hype. En aangezien Ferdinand niet meteen een Coole kikker is, maar eerder een zacht kantje heeft, leek hem dat wel iets. Bovendien had hij veel respect voor ambachtelijke vaardigheden. Reden te over dus om deel te nemen aan een wildbrei-project.

Om met het goede nieuws te beginnen: Ferdinand stak er heel wat van op. Het was in elk geval een fijne in-steek om de wonderlijke wereld van het tekstiel beter te leren kennen.

Maar wat het sociale aspect van het project betrof, raakte hij al snel de draad kwijt. Er was amper een touw vast te knopen aan de gesprekken tussen de dames onderling. Bovendien bleek al snel dat het merendeel van de ijverige breisters reeds voorzien was van echtgenoot en kikkerdril. Een familieleven dus, waar ze wel een paar uur op konden voortborduren. En wat de singles betrof, daar zat vaak echt een steekje bij los, vond onze protagonist. Hij raakte helemaal in de war en kon er geen garen van spinnen.

"Tja", dacht Ferdinand, "tijd om de knoop door te hakken! Er is hier veel geblaat en weinig wol! Ik ga het morgen eens helemaal over een andere boeg gooien, ..."

[NVDR: "Hè get", zei theetante, "een kikker op mijn haakwerkje. En nét nu ik een nieuwe steek aan het uitproberen was #@##&&#!". Cast en crew hebben moeten ingrijpen, anders wat het slecht afgelopen met Ferdinand. Ondertussen zijn de plooien glad gestreken en kan theetante er ook weer om lachen!]

Reacties