Den Dave (hopeloos verkikkerd, 3)

[Wat vooraf ging: Ferdinand wil Valentijn vieren met een nieuw lief. Na een noodlottige zelfevaluatie zoekt hij nu steun bij zijn boezemvriend Dave]

Voila, dit is den Dave. Dinotemmer van beroep. Nog nét niet wereldberoemd, maar hij blijft bescheiden. Het type ruwe bolster, blanke pit. Een man van weinig woorden. Maar hij kan goed luisteren. En dat is ook heel wat.

"Man", mompelde Dave, "dat is een moeilijke. Ik ben dan wel erg beslagen op het terrein van de dinotemmerij, maar het inschatten van vrouwelijke kikkersingles behoort helaas niet tot mijn competentieprofiel.Misschien moeten we gewoon eens logisch nadenken".

Ferdinand en Dave staarden zwijgend in hun glas, namen een slok, keken uit het raam en zuchtten eens diep. En plots ging Dave een lichtje op.

"Volgens mij moet jij je horizon gaan verruimen, Ferdi! Een stap in de wereld zetten! Nieuwe mensen leren kennen! Niet steeds met je neus in de boeken, of gamend achter de PC.Kom eens uit uw kot! Word lid van een club, neem deel aan een cultureel project! Verruim je sociale netwerk. Via via leer je zo vast iemand kennen!"

"Zou je denken?" aarzelde Ferdinand "dan ga ik dat dit weekend gewoon proberen! Nog een pintje, Dave?"

[NVDR: Den Dave zal alle stunts in deze blognovelle persoonlijk uitvoeren. Best bijzonder als je bedenkt dat de Dino's waar hij mee werkt levensgevaarlijk zijn! Echt wel nen straffe gast dien Dave!]

Reacties