All you need is love (hopeloos verkikkerd, 14)


[Wat voorafging doet eigenlijk niet ter zake! Dit is waar het om draait: Ferdinand en Frederika kijken elkaar diep in de ogen en worden verliefd. Zo simpel kan het leven soms ook weer zijn.]

"Ahoe aan alle mannen", riep Frederika, en ze beende met kordate pas naar de tropische bar van het resort. "Tijd voor een pina colada en wat borrelnootjes, om de irritatie weg te knabbelen!"

De jazzy muziek in de lounge had meteen een kalmerende uitwerking op onze Frederika. Ferdinands hart daarentegen ging als een wilde te keer toen hij Frederika zag binnenwandelen. "Komaan man" pepte hij zichzelf op, "Het is nu of nooit: spreek haar aan. SPREEK HAAR AAN! ....OK.... ga dan alvast in haar buurt zitten".

En plots zag Frederika een wel erg sympathiek heerschap in haar blikveld verschijnen. Niets te macho, en met normale kaakgewrichten. Hij knipoogde haar olijk toe en las toen verder in zijn boek. "Wereldliteratuur", zag Frederika goedkeurend, "dat neemt hem nu echt voor me in!"

Om een lang en voor de handliggend verhaal iets korter te maken: ze raakten aan de praat, gingen samen lunchen en tegen de avond was het dikkemik tussen hen twee. HET WAS AAN.

Bent u benieuwd of Cupido ook tevreden is? Morgen vertelt hij er alles over!

[NVDR: Deze scène was tricky, want het was de eerste keer dat Ferdinand en Frederika samen in beeld kwamen. En dat zorgde voor wat wederzijdse spanningen. Want, laten we eerlijk zijn, beiden vinden van zichzelf dat zij eigenlijk de hoofdpersoon zijn in deze lovestory, en dat de ander slechts een accessoire is. Dat vergde dus heel wat geslijm van de regisseur en de visagiste. Maar het leverde uiteindelijk wel een mooie scene op, niet?]

Reacties