Cupido-o-oh! (Hopeloos verkikkerd, 15)

VOOR AL ONZE NIET-ANTWERPSE FANS: ER WAS GEEN BUDGET VOOR ONDERTITELING; EXCUSES! BESCHOUW HET ONDERSTAANDE DUS ALSTUBLIEFT ALS COULEUR LOCALE (IN HET AARDS PARADIJS SPRAK MEN IMMERS OOK ANTWERPS)


[Wat vooraf ging: Ferdinand en Frederika zijn verliefd! En nog wel op elkaar. Dat had u vast niet zien aankomen! Cupido moet wel héél tevreden zijn, dachten wij....]

"Amai", zuchtte Cupido, en hij draaide veelbetekenend met zijn ogen "dees was nie simpel, zunne! En ik maar achter die twee hun gat lopen met mijn pijlke en mijn boogske, maar nie willen hè, niet willen. Om ambetant van te worren!"

(dramatische zucht vol verbogen ergernis)

"En dan, dan komt dienen Draco ook nog eens om de hoek piepen. En dan schiet ik toch wel zeker? Miserie, miserie! O, ik kon m'n eigen wel voor de kop slaan. Maar ja, daar zijde nie veel mee hè? Allechance dat Dave en Flufken effe kwamen hellepe!"

"Allez, 't ies nu in orde..... Dat het maar in orde blijft! Want dees doenekik nooit nie meer!"

Dank u wel, lieve Cupido, om onze twee kikkertjes aan elkaar voor te stellen. We hopen dat ze lang en gelukkig samen blijven (maar aangezien deze soap nog tot 14 februari duurt, hebben we daar toch wel even onze twijfels bij) Misschien toch maar even stand-by blijven? Want, wat denkt de achterban eigenlijk van dit nieuwe koppel?

[NVDR: ondanks vele dictielessen, goede wil en logopedie zijn we er niet in geslaagd Cupido iets anders te laten spreken dan zijn eigen dialect - excuseer - "taalvariatie". Volgens hem gaat het ook niet om een "variatie", maar om de standaardtaal: de rest van de wereld wijkt nogal af van de norm. Hoe het ook zij: we konden toch moeilijk iemand anders casten voor deze rol?]

Reacties