Velohoho!


Excuseer! Even stoefen met het zelf in elkaar gestikte rokje. Voor een beginneling best nog een opgave, maar dan heb je ook wat. O, ik zou niets anders meer willen aantrekken! Laat u trouwens niet misleiden door het vrolijke stofje met automobielen, de theetante verplaatst zich immers louter per velo.

Toegegeven, deels is dat het gevolg van onkunde. Plaats de theetante achter een stuur en het stressniveau stijgt tot ongekende fliphoogte. Maar daarnaast heeft fietsen ook gewoon onnoemelijk veel voordelen. En dat niet alleen ter verbetering van de conditie!

Zo krijg je er op z’n minst een fris kopje van en een vrolijk kapsel (ook wel eens een nat kapsel, doch dit terzijde). En, wie hoort de vogeltjes kwetteren of ruikt zoete bloesems vanachter de autoruit? Of kunt u tijdens een autorit knipogen naar een zonnend katertje, u verwonderen over de geur van pas gemaaid gras en mijmeren over de wolkenformaties? (wel even uitkijken bij het oversteken)

Kortom: lang leve de fiets! Een klein tochtje maakt me ‘s ochtends wakker en waait ‘s avonds de laatste flarden werk uit mijn hoofd. En het herinnert me eraan dat niet alles in sneltempo hoeft, maar dat het juist ook wel eens goed is om het even rustig aan te doen. Behalve als het regent. Uiteraard!

Reacties