Silhouetjes (en néé dit gaat niet over dieten!)


Wat doet de theetante op sombere dagen? Vooral diep zuchten. En verder haar vuist ballen naar de donkere wolken,. Ze vervloekt de weergoden, stampt met haar voeten en prevelt smeekgebedjes. En als ze een zonnedansje zou kennen, dan zou ze dat prompt opvoeren. Maar, niets helpt. De lucht blijft somber, de regen stroomt gestaag, zelfs de poezen willen naar binnen. En dus zit er niets anders op dan een schemerlampje aan te knippen.

Maar plots heeft ze zoon het licht gezien. Voor gezellig middagvullend entertainment heb je soms niet meer nodig dan een muur, een lichtje en lenige vingers. Handig, zo’n theater in zakformaat! Een echte kunst ook, met een spannend plot, angstaanjagende geluiden en griezelige engerds die letterlijk in een handomdraai in de living verschijnen.

Moeder en dochter nestelen zich onder een dekentje en kijken ademloos toe. Wie heeft er nog nood aan TV als je silhouetjes hebt? Je kunt ze met je eigen fantasie verder invullen en zo gek, mooi of griezelig maken als je wil. De theetante nipt van haar theetje en denkt: back to basics: het begint te lukken!

Reacties