back to basics


Tijdens vakantiedagen is de theetante wel in voor een experiment. Helaas waren de theekopjes deze keer het slachtoffer. Zij werden immers onderworpen aan een heus retro-regime. En dit omdat hun entertainment normaliter nogal – euh – multimediaal is. Derhalve: uittrekken die stekker, inleveren die batterijen en weer eens ouderwets gezellig doen. (Gejuich van de theekopjes? Niet echt, nee)

Nu begrijpt de theetante best dat dit moeilijk is. En dat dit van haarzelve ook enige inspanning en creativiteit vergt. En dus stippelt ze wandeltochtjes uit! Leest ze voor! Zingt ze liedjes! Maant ze aan tot tekenen, knutselen en dichten! En toont ze uitgebreid hoe je werkelijk van alles een gezichtje kunt maken, een idee dat ze hier meepikte.

Maar uiteindelijk kan ze niet anders dan de gezelschapsspelletjeskast aanspreken. Ze redt het eerst nog een tijdje hoor, met boter-kaas-en-eieren, galgje en hints. En ook met een spel kaarten kan je heel wat kanten op. Maar met al die regen erbij, moet je op en duur wel aan de dobbelsteen en de pionnetjes. En dan valt pas op wat voor een geniaal spel ganzenbord wel is!

Zo geniaal dat het de zoon inspireerde tot een eigentijdse versie. Met vertragingen als “nagels roze lakken” en “thee zetten”, net als “binnenzitten wegens regen”, heel grappig en plezierig allemaal, net als al die vakjes die een extra snoepje opleverden. Maar toen plots de hindernis “moeder met rare retro-idee├źn” opdook, werd het persoonlijk. OK, misschien moet toch de stekker er maar weer in!

Reacties

  1. Ik moest alvast breed glimlachen bij het lezen van je bericht. Veel moed daar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten