Doen: Xaviers Binnenhuisbingo! (met download!)Toen Xavier de Maistre 42 dagen lang huisarrest kreeg, besloot hij er het beste van te maken. En zijn verbanning om te zetten in een ontdekkingsreis van zijn eigen appartement. Met een nieuwe blik kijken naar wat hen omringde,  bleek verfrissend en misschien zelfs louterend. Dat moeten wij ook kunnen, dacht ondergetekende. Derhalve ontwierp ik, speciaal voor u, Xaviers binnenhuisbingo. Zodat u ook een uurtje of zo kunt rondreizen in uw eigen woonstede en van de ene verbazing in de andere kunt vallen.
Het concept is eenvoudig. Eerst bepaalt u de route van de tocht, zoals hier voorgedaan door de kinderen (in hun mooiste handschrift):
Vervolgens gaat u na of u een aantal elementen terugvindt die Xavier in zijn boek ook van commentaar voorziet. Hij komt bijvoorbeeld en bloem tegen, aait zijn hondje en is van mening dat een roze bed het meest verkwikking biedt. Ook mijmert hij over de nood om alleen te zijn en de deugd om samen met anderen te leven. En het wankele evenwicht tussen verstand en gevoel. Door mij allemaal in een bingovakje gestopt.Bon, u snapt het concept verder wel denk ik: vier op een rij is bingo! En dan even doorfilosoferen over uw grootste ontdekking op deze tocht. De dochter maakte zich er nogal snel vanaf en verwoordde het eerder algemeen zo:Ik deed langer over de reis en stond ook ellenlang stil bij elk vakje. Want, wat betekent elk vakje nu echt? Maar ieder speelt het spel natuurlijk op zijn eigen wijze. Ook eens proberen? Voor eigen gebruik mag u deze afbeelding gewoon kopiƫren:


Ik wens u een voorspoedige reis toe! (en stuur misschien een kaartje naar theetante?)

NB. Volgende week blijven we nog een beetje reizen, want in het teken van Erfgoeddag 27 april (grenzeloos is het thema) lazen we het boek "Op de kaart" van Simon Garfield. Een bont overzicht van de geschiedenis van het kaarten maken en lezen. Waar we een hele week op voortborduren. Daarover dus meer vanaf zondag!

Reacties

Een reactie posten