Bij tante thuis (intermezzo)Wil u een recensie? Zoekt u overpeinzingen over een boek? Welgemikte zinnen en onverwachte associaties? Wacht dan even op het volgende blogbericht. Dat gaat over po√ęzie. Maar gisteren tagde Sue van Boekenz tante. En omdat tante echt nooit getagd wordt (ja, heeeeeeeel zielig) gaat ze er deze keer dus even volledig op in! Gun het haar! (en sla het onderstaande gerust over als de persoon van tante u niet boeit, no hard feelings)

Om te beginnen moest tante 11 weetjes over zichzelf neerpennen. Dus bij deze:

1. Ik hou van de Middeleeuwen, laat het het maar gewoon bekennen. En nee, niet de duistere, de schitterende! Vooral dan de 15de eeuw.(na 1500 gebeurde er slechts weinig boeiends zeg ik altijd maar)
2. Joachim Stiller heb ik al 5 keer gelezen en elke keer vond ik het prachtig!
3. Wolf Hall heb ik net opgegeven: ik dacht ineens: wil ik het weten? Waarom lees ik dit eigenlijk (en dat soort vragen zijn dus nooit een goed teken)
4. Ik lees heel veel op de trein en heb er een hekel aan als mensen dan kletsen (maar zelf babbel ik ook altijd hard als ik met een collega op de trein zit, best asociaal nu ik erover nadenk)
5. Ik word heel blij van nieuwe dingen leren, maar eens onder de knie, dan hou ik het vaak voor bekeken!
6. Volgens mijn kinderen ben ik "klein voor mijn leeftijd!"
7. Ik ben een beetje druk (en probeer af en toe te zwijgen)
8. Ik ben toe aan meer analoge avonden zonder internet.
9. Ik ben ook toe aan de lente
10.Alain de Botton (den Alain) kan niets fout doen.
11. Ik vraag mij vaak af: wat is nu de essentie, en wat is ballast? Voor mij een vraag, niet altijd een weet!

En nu ook nog vlotjes een antwoord op de vagen van Sue

1. Waar zie je jezelf over 30 jaar?

Hopelijk ben ik niet te veel veranderd! Rimpels mogen, grijs haar valt sowieso weinig op bij blondines. Ik zal nog steeds boeken lezen, tekeningetjes maken en schrijven. De theekopjes zijn dan groot, dus ik heb wat meer tijd. Maar misschien zijn er dan klein-theekopjes om aan voor te lezen!Dat hoop ik maar, want voorlezen is veel te gezellig om te missen.

2. Waarom ben je met een eigen blog begonnen?

Uit ijdelheid! Neen! Ik schrijf gewoon graag en deed dat al heel lang in allerlei schriftjes. Delen met anderen heeft als voordeel dat je wel eens een reactie krijgt! (en dan ben ik echt extreem blij!!) Aanvankelijk was dit trouwens geen boekenblog, maar een vanalles en nog wat blogje. Ik heb er vorig jaar een boekenblog van gemaakt en daar heb ik geen spijt van, want nu heb ik toch af en toe een lezer :-).

3. Heb je spijt van dingen in je leven die je hebt gedaan of juist niet?


Goh spijt. Dingen die mis gegaan zijn, blijken je achteraf vaak op een goed spoor te hebben gezet. Maar soms heb ik wel spijt dat ik niet alle vrienden heb kunnen houden. Ik ben daar wel eens nonchalant in, maar weet nu dat je het wel moet tonen als je iemand waardeert. En lieve lezers: ik waardeer jullie allen ZEEEEEER!

4. Wat is je grootste hobby?

Lezen en mijmeren! En daarnaast hebben we nog tig aantal bij-hobbies!

5. Wat maakt jou gelukkig?


Grote en ook hele kleine dingen. Vandaag was dat een dansende dochter, een zoon die zelf een pijl en boog knutselde en een grappig katertje dat achter een lampje aanholde.

6. Wat vind je van de Liebster Award?


Ik heb het net helemaal begrepen, maar vind het wel sympathiek.

7. Wat is je leeftijd?


38, allez bijna!!! Ben al verlanglijsten aan het opstellen!


8. Wat is jouw grootste droom?


Ik heb niet echt een droom. Dat klinkt sip en zielig, maar ik ben echt helemaal tevreden! Kleinr dromen dus; zoals vaak een tafel vol vrienden, mooie wandelingen, fijne boeken en veel inspiratie.

9. Wat zou je willen veranderen aan jouw blog?

Niet echt iets! De blog daagt me vooral uit om beter te lezen en meer na te denken over wat ik lees. En dat hou ik gewoon zo. Misschien moet ik wel wat meer tekeningetjes produceren, wat denken jullie?

10. Wat is je lievelingseten?

Alles wat met chocolade te maken heeft!

11. Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

Nog een blogje schrijven, een kop sterrenmuntthee zetten en ook nog wat lezen natuurlijk!

Nu is het idee van liebster blog blijkbaar dat je ook anderen tagt. Laat ik daar nu niet zo goed in zijn. Dus ik laat het open: wie wil reageren doe gerust. Hier alvast drie vragen om over na te denken! (11 is echt te veel na de twee elftallen van hierboven, ik hou het dus bij de essentie)

1. Wat is het mooiste compliment dat je ooit kreeg?
2. Wat is het meest inspirerende kunstwerk dat je ooit zag?
3. Met welke woorden mogen mensen jou samenvatten?


Vele groeten van tante!

Reacties

 1. Ik denk dat je meer lezers hebt dan "af en toe een"! Ik lees toch alleszins altijd met plezier je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tante, tante — heb je nog meer vragen bedacht? ik vind dit wel een leuke tag, nog leuker om 'm (hoewel niet echt) van jou te ontvangen. (drie vragen zijn mij overigens genoeg.. hie.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal ik er dan toch nog twee bij doen? Voor de leukigheid?
  Welk boek heeft je visie op we wereld veranderd (en waarom)? En: welk personage uit de literatuur lijkt op jou? Ik ben al benieuwd om je antwoorden te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Theetante!

  Bedankt voor de tip (Alain de Botton)! Ik lees nu The Art of Travel en ik lig in een deuk. Wat een heerlijk Engels, wat een droge humor en wat een interessante hersenspinsels. :)
  Zijn TED-talks zijn ook interessant. Ik moet binnenkort een Grote Belangrijke presentatie geven, dus ik kan hem misschien als voorbeeld gebruiken (al praat hij soms wel een beetje snel).

  Judith

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten