Wild van breien (en hilarisch haken in de marge)


Dat de theetante houdt van vrolijke kleurtjes had u vast al in de gaten. Dat ze wel erg gesteld is op bloemetjes is evenmin een verrassing, noch kijkt u ervan op dat ze graag in de stad rondwandelt. Bovendien is ze ook nog eens graag in de weer met naald en draad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze enthousiast “JAAAAA” gilde toe ze de kans kreeg alle bovenstaande elementen te combineren in een wildbrei actie.

Om u een idee te geven: het gaat dus om jasjes voor bomen, gekke mutsjes voor paaltjes, drapage voor lantaarnpalen. En ook om bloemenslingers en andere opvrolijkingen van iets afstotends als een volle vuilnisbak. Ja, je leert zo wel even anders kijken naar de dingen…

Hoe dat allemaal zo kwam, dat legde ze hier al eens uit. Maar: wat een werk! En wat een spierpijn (ter illustratie: er zijn van die momenten dat een mens haar hele lichaam moet draaien om opzij te kijken… en dat je echt even niet kan fungeren als klimrek voor gekke kindjes – iets wat de theetante anders gelaten ondergaat)

Maar goed, beste lezer: het was het waard! Niet alleen leerde de tante haken (van haar), iets wat ze na een hilarisch mislukt prutswerk in de basisschool angstvallig had vermeden (maar nu dus enorm verslavend blijkt te zijn). Ook breidde ze (fijn werkwoord) haar kennis van wolsoorten enorm uit. Maar het allerbelangrijkste: ze knoopte ook tal van gezellige gesprekjes aan met mede “wilde wieven” en dat is wel zo inspirerend.

Kortom: theetante leefde zich helemaal uit en hing deze middag zingend meters breiwerk op langs de Dijle. En nu we aan het einde van dit grote project zijn, is het toch even slikken. Want het doel is meer dan bereikt en de leegte lonkt! Maar, …. gelukkig hebben we de foto’s nog . (en in het echt is het nog veeeeeel mooier, dus ga dit weekend zeker eens kijken in Leuven!). 


Theekopjes in actie!!!!!
 Even mijn eigen werk showen!


Reacties

 1. Mooie foto's! Jouw onderste lantaarn-werk heeft er trouwens nog een even kleurrijke buur naast gekregen ;) Als het wat schemert is het echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's en stukjes heb je gemaakt!

  Groetjes,
  Lize

  P.S. Ik heb ook een weblog maar wil daar liefst wel anoniem blijven

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten