Merijn de Boer, 't Jaghthuys

Een verlaten landhuis. Een moeder. Een volwassen zoon. Binnert ontmoette in zijn leven slechts 16 mensen, en dan belt nummer 17 aan...

Vera is seksueel zorgverlener voor mensen met een mentale beperking. Ze dacht dat ze alles zo ongeveer wel had meegemaakt. Maar dit is geen gewone cliënt. Binnert is hyperintelligent én heeft het lichaam van een topatleet. Kortom: Vera is verloren. Ze wil hem hebben! En dus moet ze een manier vinden om hem bij zijn moeder weg te halen.

t Jagthuys is een adembenemend verhaal, dat ik moeilijk weg kon leggen. (Ik ben zelfs net voor het einde bewust even een wandeling gaan maken, om het leestempo te breken) Boeiend is vooral hoe de grens tussen gekte en normaliteit wordt opgerekt. Want, wie is nu eigenlijk gestoord in dit boek? Is Binnert wel echt zo vreemd? Is zijn moeder overbeschermend? Of is Vera ten prooi gevallen aan een niets ontziende waanzinnige verliefdheid?

Heel wat vragen blijven onopgelost. En wat mij betreft is dat toch een beetje jammer. Het einde van het boek is zeker niet het beste deel. Maar wat een leeservaring onderweg daarheen! Alleen daarvoor zou ik al uitroepen: mensen, lees dit boek!

Reacties