De verwarde Cavia, Paulien Cornelisse

Mijn nieuwe vriendin heet Cavia! Ze doet iets vaags in de communicatie en houdt erg van paperclips. Ook ordent ze met vreugde punaises en mappen. Haar wildste hobby bestaat uit het googelen van ziektesymptomen op het internet. Tijdens werktijd uiteraard.

Cavia liet me kennismaken met haar team. Zo is daar de overenthousiaste Roy, de ambitieuze Stella, de licht depressieve Anna-Beth, en natuurlijk Ruud, de teamleider, die zijn medewerkers steevast met "rakkers" aanspreekt.

Samen met dit zootje ongeregeld neemt Cavia deel aan een niet bijster productieve workshop timemanagement (met post-its!) en gaat ze op "heidag" om te brainstormen en "punten op de horizon te zetten." Zelf ontdekt ze het effect van een uitdrukking als "oppakken" of "strategische projectie", ja, ja!

Een heerlijk boek dus, zeker voor een organisatie-adviseur (want ja, zelfrelativering is nooit weg, ook in mijn beroep) Tijdens het modereren van de volgende "denkdag" of beleidsplanning-event zal ik met weemoed terugdenken aan het lot van Cavia en de haren.

Misschien lees ik dan gewoon wel een stukje voor!

Reacties

 1. Van dat type Stella hebben wij er op kantoor ook een paar rondlopen....tot mijn grote ergernis.
  Wat ik me wel afvroeg: hoe zou zij aan die kennis komen? Je moet toch wel een tijdje rondlopen op een kantoor om die typetjes zo duidelijk te kunnen beschrijven. En bij mijn weten heeft zij toch nooit op kantoor gewerkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joke. Ja, dat vroeg ik me ook al af. Want dit is toch wel een heel aparte biotoop? Misschien heeft ze wel participatief geobserveerd? of hele volksstammen geïnterviewd?

   Verwijderen
 2. Haha, Paulien Cornelisse is geweldig. Klinkt inderdaad herkenbaar. Misschien moet ik dit boek eens voorlezen op het kantoor. Lachen gegarandeerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten