Lijstjes op maat - leesclubleuks!

Als je twee keer in één etmaal de vraag krijgt om een lijstje met boeken samen te stellen, dan is het duidelijk: het universum wil dat ik leestips verspreid!

De eerste vraag kwam van Judith, die zelf vijf heel interessante boeken opsomde die haar leven hadden veranderd. Ze vroeg me vervolgens om hetzelfde te doen. Geen gemakkelijke opgave, want om uit een zee van boeken slechts vijf dingen te selecteren vergt heel wat moed en doorzettingskracht. Zo'n best of na dertig jaar intensief lezen, daar moet ik even over nadenken.

De tweede vraag kwam van Le Petit Mas d'Ile, waar we een geweldige week doorbrachten tijdens een heerlijke vakantie. De vraag van Caroline was iets eenvoudiger: welke vijf boeken zou ik haar persoonlijk aanbevelen? Zo'n lijstje op maat was op kortere termijn haalbaar. En dus produceerde ik, speciaal voor haar dit overzicht van boeken om te zoenen:Ik kreeg ook een lijstje met vijf titels terug, die ongetwijfeld nog wel eens de revue zullen passeren op deze blog. Echt heel fijn om zo op maat tips te krijgen!

En toen dacht ik: misschien is dit ook wel een leuke formule voor een leesclub waarvan de leden elkaar al wat langer kennen. Trek eens lotjes zoals bij Sinterklaas en maak voor elkaar een persoonlijke leeslijst, op maat van de ander (en met een verrassingseffectje erin). Je bent vast al een hele leesclubavond zoet met deze tips!

En de vraag van Judith? Daar kom ik volgende week nog op terug!

Reacties

 1. Leuk idee! En ja, die Kostova, doodeng vond ik het! http://heldenreis.nl/2011/06/doorlezen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of je het boek nog hebt uitgelezen....

   Verwijderen
 2. Wat een fijn idee. Het lijkt mij leuk om te zien wat andere mensen mij zouden aanraden.
  Zij denken misschien out of the box.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen. En wat ben toch jaloers op jouw mooie handschrift en tekeningen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijn compliment! Ik ben van plan iets meer te tekenen en met de hand te schrijven op de blog, dus deze eerste test is bij deze geslaagd!

   Verwijderen
  2. Ja, graag meer tekeningen en jouw handschrift! Mooi en inspirerend tegelijk. Niet dat ik zo kan schrijven of tekenen, maar het is fijn om te zien dat het handschrift niet door alle moderne apparatuur wordt uitgebannen.
   Een lijstjes met leestips zijn altijd leuk.

   Verwijderen
 4. Bedankt voor je kunstwerk met aanbevelingen om te lezen.
  Na het seizpen ga ik eraan beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Caroline, heel graag gedaan hoor! ik heb nog steeds heimwee!

   Verwijderen

Een reactie posten