Vulpen fun


Waren het de eerste zonnestralen? Was het de lentebries? Of betreft het een wel erg voortijdige midlifecrisis? Hoe dan ook: tante heeft vandaag een vulpen gekocht (jubel, jubel, joepie, joeghei!)

Nu zijn er tal van objectieve, rationele, ja zelfs logische argumenten voor deze aanschaf te bedenken:

* Zo getuigt het hanteren van een vulpen van ecologisch bewustzijn: beter één vulpen in de hand dan tien balpennen in de vuilnisbak. (Bij deze belooft tante dan ook plechtig gratis balpennetjes voortaan halsstarrig te weigeren)

* Daarnaast vermijd ze onmogelijke vlekken, veroorzaakt door morsige balpennen.Met oeverloos geweeklaag bij de wasmachine tot gevolg (Hier komt voornemen twéé: tante gaat nu alle morsige balpennen die in het huis rondzwerven gewoon eindelijk weggooien)

Allemaal heel praktisch en nuchter zeg!.

Maar, laat ons eerlijk wezen, de theetante had andere motieven. Esthetische bijvoorbeeld. Want zeg nu zelf, zo'n zinnetje in vulpeninkt streelt het oog toch des te meer? Je kunt bovendien zo zwierig krullen trekken en niets zet zo heerlijk de puntjes op de i als een vulpen.

Hoe idyllisch en cultureel verantwoord, zeg!

Desalniettemin is de waarheid ontnuchterend. Het doorslaggevende argument voor deze impulsaankoop was immers een zweverig, zeg maar pastelkleurig filosofietje over genieten van de traagheid.

Beste mensen het is belachelijk simpel, maar inkt moet even drogen! Niets geen haastig dichtklappen van agenda's dus, maar eventjes wachten (en desgewenst blazen). En de tijd nemen om echt mooi te schrijven. En ondertussen te mijmeren over alle generaties die ons daarbij al zijn voorgegaan.

Kortom, we schijven het besluit in extra mooie krullenletters: Maak uw leven mooier en trager: vul eens een vulpen!


PS. Naast vulpennen is tante ook tuk op potloden. Eveneens omwille van schoonheid en rust, met als bijkomend voordeel dat je via een gum nog op je schreden kunt terugkeren. Daar had dus ook best een blogje aan gewijd kunnen worden. Maar niemand kan daar zo mooi over mijmeren als Bart Moeyaert, luistert u vooral zelf!

Reacties