Power point pret

De theetante heeft ondertussen reeds een dermate hoge leeftijd bereikt, dat ze de opkomst van power point nog persoonlijk heeft meegemaakt. Sterker nog, in haar vakgebied was ze een van de eersten die het gevecht met beamer en laptop aanging, experimenteerde met olijke "binnenkomers" en andere pp-pret!

Het was dan ook beslist een verademing: geen uitgeschreven lezingen meer die een mens op saaie toon afdreunt, maar een min of meer dynamisch geheel, zonder risico dat je iets vergeet. Theetante maakte er dan ook meermaals met graagte gebruik van! En sinds de opkomst van de afstandsbediening huppelt ze er nog vrolijk bij rond ook: wat een vreugde, wat een blijheid!

Maar, wat blijkt nu? De mensheid is ondertussen zodanig gewend geraakt aan de presentatie-pret dat men weer snakt naar een eenvoudig verhaal. Naar bordschema's en flipovers, naar krijt en stiften. Mensen kijken niet meer naar de presentatie. Sterker nog: ze vervelen zich te pletter, het leidt hen af en achteraf blijken ze amper nog te weten waar het ook al weer over ging.

Vreemd!

Terwijl men tegenwoordig volksstammen wil verblijden met flitsend beeldmateriaal, prezi's en overdonderende visuele prikkels, weerklinkt vanuit de zaal de roep "less is more!". De eerste anti-powerpoint partij is al een feit.

Tante zal dus haar geliefde medium moeten loslaten! Wat een ellende, wat een gespartel. Presenteren zonder USB-sticks en verduisterde zalen, maar oog in oog met de toehoorder: o horror!

Maar, tante gaat de uitdaging aan en probeert nu een voordracht zonder power point te realiseren. En ook zonder saaie voorleesdreun. Het gehuppel blijft, dat is nu eenmaal moeilijk te onderdrukken.

Maar de USBstick? Die houden we voor alle zekerheid toch nog even achter de hand!

Reacties

 1. Al van Pecha Kucha gehoord? 20 beelden waar je telkens 20 seconden iets bij mag vertellen (de beelden dienen om je verhaal kracht bij te brengen, maar mogen dus niet volstaan met woorden)
  Op minder dan 7 minuten heb je zo een idee, concept, vraagstuk,... toegelicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. it is verynice article and good postthanks for sharing this article to us
  i really like this article because i got good info about this article thanks for haring this article to us .best regards.
  sap netweaver training in hyderabad

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten