Vroege vogels


Deze morgen was theetante héél vroeg uit de veren. Ze had de klok naar zomertijd blijkbaar iets té enthousiast verzet. Oeps! En zo stommelde ze nog voor zonsopgang in de woonstede rond. Hè, hè, eerst maar even een kop thee zetten...

Terwijl de waterkoker bromde en opschepperig flink wat stoom produceerde, meldde de eerste katachtige zich al voor het raam. Ijselijk miauwend en luid klagend, want buitengesloten. Al snel voegde zich een tweede stem bij dit gejammer. En het duet steeg dra naar ongekend valse hoogte.

Nu kan tante al niet zo veel aan voordat ze haar eerste kop thee binnen heeft, maar klagelijk kattengejank is helemaal uit den boze. En dus deed ze, zelf licht brommend, de tuindeur open. Voila!

Met arrogante blik, geheven staart en treiterend trage pas, schreed het duo naar binnen. Op zoek naar voedsel, wellicht. Tante keek het ondankbare stel venijnig na.

Maar net toen ze de deur weer wilde sluiten, viel haar iets op. Wat een gejuich en gejubel in de tuin! Oorverdovend! Er was geen vogeltje dat niet floot, tjilpte of kwetterde. En hier en daar voegde zich ook wat sonoor gekwaak bij het orkest.

Muisstil bleef tante luisteren naar dit onverwachte concert! De waterkoker sloeg af, de katten likten likkebaardend hun snuiten af en rekten zich uit. Boven ging de eerste wekker. Maar tante bleef nog even genieten.

Kortom: wil u ook getuige zijn van een fluitconcert in de ware betekenis van het woord? Dan moet u een vroege vogel zijn!

PS. de vogel bovenaan is geïnspireerd op Lets make some great art een geweldig boek en superfijn verjaardagskado! Voor wie zelf aan de slag wil: watch and learn!

How to draw a simple bird from Marion Deuchars on Vimeo.


Reacties

  1. Inderdaad met stip op 1 van één van de meest zalige dingen: op een zomerdag wakker worden voor de rest van het gezin, gordijntjes open en met een kopje warms (in mijn geval dus soms ook koffie)gewoon naar buiten kijken. Met de ogen en oren open.
    (noot van de auteur = dit geldt in mijn geval enkel voor weekenddagen, weekdagen vallen per definitie niet onder dit soort van gelukzaligheid)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten