verrassing!!!

Ergens in de theetante, en niet eens zo erg diep, schuilt een controlefreak. Iemand die elk weekend een kookschema voor een week opstelt (en die soms erge zin heeft om dat ook voor kledij te doen). Iemand die weken voor ze op reis vertrekt al lijsten maakt wat er mee moet. Erg hè?

U snapt het al: theetante meldt zich niet aan voor verrassingsreizen en laat ook verrassingskadopakketten aan zich voorbij gaan. En een surprise-party? Eerlijk gezegd, liever niet!


De laatste jaren is tante er echter achter gekomen dat zoveel voorspelbaarheid misschien wel héél praktisch is, maar uiteindelijk ook héél saai! Want, als je alles al weet, en kent, en hebt gepland, dan draai je uiteindelijk op een automatische piloot. En laat dat nu juist niet de meest inspirerende persoon op aarde zijn…

Derhalve probeert tante ook open te staan voor het onverwachtse. Met twee kleine theekopjes en even zoveel jonge katjes in huis is dat sowieso een aan te bevelen levenshouding. Dit hangt samen met haar overtuiging dat je de beste ideeën vindt, als je ze niet zoekt. En dat ze het meest geniet van een dag als vandaag, waarop ze niets had gepland en allerlei leuke dingen heeft gedaan.

Het is vanuit die context dat tante altijd blij opkijkt als er ergens in de stad iets pop-ups gebeurt. Plop! Eventjes een heel fijn internetwinkeltje met een vaste stek. Plop! Eventjes een café op een heel fijne locatie. En tegenwoordig zelf Plop! Een museum voor één dag! Deze pop-up toestanden geven even een knipoogje bij het dagelijks leven en zorgen daardoor voor heel wat inspiratie! Juist omdat ze je uitdagen om eens wat verder te kijken dan je normaal doet. En bovendien krijgen leegstaande panden zo weer een prettige look, en dat kan de stad alleen maar ten goede komen.

Misschien plopt theetante zelf ooit nog wel eens onverwacht uit de hoek. Een Pop-up tea-party lijkt haar in elk geval een goed idee! Ze kan alvast in London, Rotterdam en Dublin inspiratie opdoen! Wie doet er mee?

Reacties