Pak en zak

Theetante houdt het kort vandaag. Wegens een shoppingmaraton achter de rug. En een kookextravanganza voor de boeg. Maar voor ze zich jingle- bell- gewijs in het feestgedruis stort, nog een kleine overpeinzing voor onder de kerstboom
Want bij al het lekkers en moois dat tante tijdens haar strooptocht bemachtigde, ontving ze weer menige praktische draagtas. Regenbestendig uiteraard, en dat is tegenwoordig érg nodig!

Nu is tante in feite en a priori tegen overtollig plastic in de openbare ruimte. Derhalve sleept ze dikwijls eigenhandig verpakkingsmateriaal mee, al dan niet in rugzakvorm. En mens kan immers echt te veel plastic zakjes hebben. En, laten we eerlijk wezen, er zijn ook van die zakken waar je liever niet mee gezien wil worden. Wegens wel erg schreeuwerig, imagoafbrekend of juist te opschepperig. Die tijdelijke tasjes laat tante dus passeren.

Maar er bestaan ook winkels die onweerstaanbare pakken en zakken leveren. Prachtig vormgegeven, fijn van formaat, stevig van opzet en liefst ook nog eens van stof. Je zou bijna alléén iets kopen om zo’n draagtas te bemachtigen. En die bewaar je dan eeuwig en sleep je overal mee naar toe, ook als dat niet eens nodig is.

Kijk, dat zijn dus de slimme winkels! Want ondertussen hebben wij helemaal niet in de gaten dat we in feite wandelende uithangborden zijn. Een iets elegantere versie dan de sandwichman (maar die wordt er dan ook voor betaald). De investering rendeert zodoende meermaals, want iedere keer dat we de tas weer van een nieuwe inhoud voorzien, bingo! Jaha, zo’n zichtbaarheid in het straatbeeld: dat kan tellen!

Dus, lieve kleine zelfstandigen: zorgt u in 2012 voor meer van die mooie herbruikbare tasjes? Daar worden we namelijk zoooo blij van!

(een ander blijmakend gebeuren in de periode zijn de kerstzegels, deze week door de Flow weer even onder de aandacht gebracht. Grafisch design in miniformaat, daar neemt tante haar hoed voor af. Waar zijn de tijden dat ze nog postzegels verzamelde… )

Reacties