Aan de haak!

Sinds het grote wildbrei gebeuren is theetante helemaal hooked aan haken. Waar ze deze ietwat tuttige activiteit aanvankelijk enkel in haar eigen woonstede tentoonspreidde (en zodoende haar imago nog intact kon houden) heeft ze de laatste weken haar actieterrein verplaatst naar de openbare ruimte, in casu het openbaar vervoer (en meer specifiek de treinstellen van de NMBS). O, mensen waar gaat dat heen? (doorgaans naar Brussel)

Maar, terwijl tante menig draadje vastmaakt, maakt ze blijkbaar meteen ook iets los bij haar medepassagiers. Want als ze dacht dat ze met deze actie sneller klaar zou zijn met muts of sjaal: vergeet het. Ze wordt immers steevast aangesproken door weemoedige dames én heren! En dit ook nog eens over culturele- en taalgrenzen heen: astublieft!

Ja, beste lezers, het koninkrijk België lijkt wel te barsten van de onderdrukte creativiteit. Vele luiden verklaren immers dat ze zelf maar al te gaarne haaknaald of breipen ter hand zouden willen nemen, maar dat hen daartoe helaas de tijd ontbreekt.( Die tijd maken ze wel voor hun smartphone of blackberry, maar dit terzijde.)

En tante luistert therapeutisch toe, sust en knikt (en probeert te tellen, maar dat is vergeefse moeite). Dan probeert ze maar een lichtend voorbeeld te zijn van…eh… mindfulness ….

Maar, af en toe stelt ze vast dat ze niet alleen is! Dan glimlacht er iemand geheimzinnig, knipoogt zelfs, om even later vol passie een gelijkaardig werkstuk boven te halen op de trein. Meteen stof (of moet ik zeggen wol) voor een goed gesprek! (tante kent de meeste termen nu ook al in het Frans!!!) Ja, het gilde der treincrafsters neemt hand over hand toe!

Dus, ziet u binnenkort een kleurrijk geval op de trein, hopeloos verstrikt in wol en/of een gesprek… dan is de kans groot dat u met theetante te maken heeft! Doet u haar dan even de groeten?

Reacties