Tien weetjes over de theetante!


Tikkie! Riep Something Els en dan is een mens getagd. Nu doet zij wel meer vreselijke dingen. Zo leerde zij de theetante haken en sindsdien wordt theetantes vriendenkring gepast, maar vooral ook ongepast, overstelpt met haakwerk. Maar dit terzijde, want zoals de regels van het taggen-tikkertje vereisen dient de theetante u tien interessante weetjes over haarzelve te serveren. Eens even denken…

 1. Laten we met het ergste beginnen: Theetante is een Nederlandse die al decennia lang in Vlaanderen vertoeft. En zich nog steeds verbaast over de cultuurverschillen (en de Belgische staatsstructuur!) Zo komt het dus dat haar spreek- en schijftaal een nogal bizarre mix is van Hollands en Antwerps met een vleugje Leuvens en een tikje Waaslands van de echtgenoot.
 2. Theetante realiseerde zich onlangs dat ze zich nooit meer verveelt. Jammer, want vroeger was ze daar juist zo goed in (vooral in de categorie bankhangen blonk ze echt uit). Maar met de “job van haar leven” (echt waar ze bestaan), komst van de theekopjes en een heleboel hobby’s heeft de theetante het dagelijks gezellig druk.
 3. Alle feministische golven en emancipatie ten spijt is theetante lid van maar liefst drie clubjes die (op één man na) allemaal bevolkt worden door pittige dames. Eerst was er de leesclub, daarna ontstond de kookclub en met de sToffenmadammen is het clubaandeel in tantes leven nu echt wel volzet! En laat u niet misleiden door de bovenstaande benamingen, want praten over leven&kroost voert in alle clubjes de boventoon (maar we hebben wél een alibi!)
 4. Schrijven, tekenen en rijmpjes maken doet de theetante zo ongeveer al haar hele leven. In kleine schriftjes met mooie kaftjes. Nu zo “open en bloot” op een blog is wel een beetje wennen... maar, ze schrijft en tekent meer dan ooit te voren. Die stok achter de deur helpt dus echt.
 5. Theetante woont in een huis vol boeken. Dat is altijd al zo geweest. Waar anderen een schoenenverslaving hebben, zijn voor de theetante boekenwinkels gevaarlijke plekken. Zonder nieuw leespakket buiten stappen is gewoon onmogelijk. Wij vragen uw begrip voor deze kleine zonde.
 6. Theetante is dol op geschiedenis en dan vooral op de Middeleeuwen. Néé, NIET het tijdvak waarin de heksen verband werden (dat kwam pas later, suffie). Maak in aanwezigheid van de theetante dus nooit negatieve allusies op “middeleeuwse toestanden”, anders ontsteekt ze in woede!
 7. Aansluitend bij punt 6 noemde theetante haar katten Abelard en Héloise. Naar dat tragische liefdespaar uit de Middeleeuwen, waarvan de mannelijke helft op pijnlijke werd “ontmannelijkt” als straf voor zijn zonde. (hetgeen helaas ook voor onze Abelard opgaat).
 8. Dat de theetante graag thee drinkt is een open deur intrappen. Wat koffie betreft is ze een regelrechte snob. Want ze wil alleen haar lippen zetten aan koffie met een randje van schuim, bij voorkeur uit een duur expresso-apparaat. Begin er dus maar niet aan en zorg gewoon voor wat kokend water en een theezakje (op elk moment van de dag, bij elke temperatuur) en de theetante is tevreden.
 9. Theetante houdt van veel mensen en feestjes. Ze wordt er dan ook héél blij van als ze veel volk over de vloer heeft waar ze cake voor kan bakken. (Dat neemt echter niet weg dat ze de uren voordat haar gasten arriveren zo ongeveer door de keuken stuitert van de stress…er is nog werk aan de theetante!)
 10. Tot slot nog even het volgende meegeven: theetante wordt nogal extrinsiek gemotiveerd. Reacties op haar schrijfsels stelt ze dan ook bijzonder op prijs! Bovendien heeft ze graag volgers (er is nog plaats mensen!). Dus, als u haar een plezier wil doen, dan weet u nu wat gedaan!


Tja, en dan moeten we nu doorgeven hè? En dat is niet zo eenvoudig, want er zijn zoveel fijne blogs en er zijn er ook al veel getagd. Maar, kom we gaan ervoor en taggen: • Madame Stina  (die me ook in real life blijft verbazen met naald en draad)
 • <
 
Beste Mme Stina: al dit getag is vooral bedoeld als compliment. Dus, voel u niet verplicht het stokje door te geven en zoals theetante genant veel prijs te geven!

Reacties