Doen: geef oude verhalen een nieuwe draai!In De bruidskist neemt Kate Mosse telkens een oude sage of legende als uitgangspunt. Vervolgens gaat ze met dat verhaal aan de slag. Ze verplaatst het naar onze tijd, situeert het in haar eigen geboortedorp, of ze beslist het verhaal eens vanuit een ander standpunt te benaderen. Dat moet leuk zijn om te doen, dachten wij, en dus gingen we aan de slag.

Met enige fierheid presenteren wij u derhalve: de magische verhalenverkenner. Door ons vakkundig ingekleurd, maar ook in zwart-witversie werkt hij prima!
Zoon en dochter hebben het principe uitgetest. Roodkapje was ons slachtoffer. Op basis van een ferme zwaai aan ons rad van magie, vertelde de zoon vervolgens een spannend verhaal met de wolf als hoofdpersoon. Héél gemeen en griezelig.De dochter mixte op romantische wijze het verhaal van Roodkapje met de lotgevallen van Sneeuwwitje. Hier at de wolf een stuk van de appel, en viel de prins uiteindelijk als een blok voor Roodkapje. Sneeuwwitje wist na heel wat hindernissen de jager te strikken, terwijl de dwergen dan maar de koekjes naar oma brachten.Kortom: volop jolijt op een koude en regenachtige zaterdagmorgen! Wil u ook aan de slag? Dan mag u de verkenner gerust gebruiken. Knip 'm hier:
Meer vertelpret is te vinden in deze fijne handleiding van Sheherazade (met heel veel leuke verteloefeningen). En natuurlijk is ook de blog van verteller Babboes steevast een bron van inspiratie.

En volgende week? Dan gaan we aan de slag met Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans.

Reacties